• La portaveu municipal de Cs, Débora García, explica que “una altra de les propostes per lluitar contra els efectes de la COVID-19 és fomentar els programes per combatre la solitud de les persones grans”

Reus, dijous 30 d’abril de 2020. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Reus ha presentat un prec per escrit a l’equip de govern en què demana que instal·li dispensadors de gel hidroalcohòlic a les parades d’autobús del municipi. La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha explicat que “es tracta d’una proposta que pretén contribuir a la contenció del coronavirus, sobretot tenint en compte que algunes activitats ja s’han reprès i alguns sectors tornaran a la feina en els propers dies, cosa que farà que s’incrementi el volum de viatgers del transport públic”. “La higiene de mans és una mesura efectiva i la instal·lació de dispensadors d’hidrogel no suposaria un cost elevat”, ha destacat.

En el proper ple també es debatrà una moció de Cs que demana que Reus fomenti els programes per combatre l’aïllament social i la solitud de les persones grans. García ha assegurat que “la solitud no desitjada no és una problemàtica nova, però sí que és cert que la crisi de la COVID-19 l’ha agreujat”. La moció aposta per impulsar més programes per detectar i atendre aquests casos i proposa accions com potenciar l’oferta d’activitats per a persones de més de 65 anys o l’adhesió a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans.

Per últim, Cs aposta perquè “l’Ajuntament reconegui públicament la gran tasca que realitzen els professionals sanitaris i també d’altres sectors i que són imprescindibles per lluitar contra la Covid-19”. La moció, que es debatrà al plenari de dimarts vinent, també demana que “es condemnin els insults i amenaces que han rebut aquests treballadors en alguns indrets”.