Juan Carlos Sánchez (Cs) assegura que la no formulació ni aprovació dels comptes “atempta contra principis tan bàsics per a un ajuntament com el de transparència o el de gestió eficient i responsable”
Reus, dijous 28 de juny del 2018. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha criticat avui que l’equip de govern de Reus encara no hagi presentat els comptes generals de 2017 del consistori ni els hagi portat a la Comissió Especial de Comptes per a la seva aprovació. “La Llei d’Hisendes Locals estableix rotundament que els comptes d’un ajuntament han d’estar formulats abans del 15 de maig i que han de presentar-se a la Comissió Especial de Comptes abans de l’1 de juny, i a data d’avui aquests tràmits encara no s’han dut a terme al consistori reusenc”, ha explicat Sánchez.
Per al portaveu de la formació taronja, aquest fet és “inconcebible i substancialment greu”, alhora que “atempta contra molts dels principis que haurien de regir l’actuació municipal, com ara el de transparència i el de gestió eficient i responsable”. “No podem exigir als veïns de Reus que paguin a temps els impostos i taxes municipals si l’alcalde és el primer que incompleix els seus principals deures. El govern ha de donar exemple”, ha argumentat Sánchez.
Per últim, el portaveu municipal de Cs ha assegurat que, “si aquest incompliment el realitzés un administrador d’una societat mercantil, ja hagués estat destituït”, ja que els comptes generals tant d’una empresa com d’una institució són “un assumpte de tanta importància que no pot permetre’s una deixada de funcions tan manifesta”.

Juan Carlos Sánchez, portavoz de Cs Reus