Juan Carlos Sánchez (Cs) critica que l’Ajuntament segueixi “exhibint pancartes i símbols partidistes” que no representen la totalitat dels veïns de Reus
Reus, dilluns 18 de juny del 2018. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha explicat avui que els quatre regidors de Cs a Reus no assistiran a cap dels actes institucionals organitzats pel consistori amb motiu de les festes de Sant Pere, que se celebraran del 24 al 29 de juny. Sánchez ha manifestat que des de fa uns mesos “la façana de l’Ajuntament exhibeix una pancarta i un llaç groc totalment partidistes” i que ho fa al balcó des del qual les autoritats segueixen els actes de la festa.
El portaveu de la formació taronja ha criticat que aquests símbols partidistes “formaran part de les festes de Sant Pere”, ja que l’Ajuntament es troba a la plaça del Mercadal, on se celebren els actes més emblemàtics de la festa major de Reus. “El consistori segueix posicionant-se públicament i notòriament al costat de només una part dels veïns de la ciutat, i a la resta ens oblida, ens indigna i ens ofèn. Aquest any les festes estaran més polititzades que mai, ha lamentat.
A més, ha destacat Sánchez, el pregoner d’enguany serà el periodista Xavier Graset, qui el 2015 va entrevistar Carles Sastre, ex membre de la banda terrorista Terra Lliure, que va ser condemnat a 48 anys de presó per assassinat, pertinença a banda armada i tinença il·lícita d’armes, i “al qual va qualificar com a pres polític i gran reserva de l’independentisme. “Des de Cs creiem que una persona que fa aquest tipus d’apreciacions i que es mostra obertament a favor del moviment secessionista no pot ser el pregoner de les festes de Sant Pere, perquè ja començaran totalment polititzades i partidistes”, ha afegit.
D’altra banda, el portaveu també ha explicat que en el darrer Ple el Grup de Cs va retirar la seva moció per a l’adhesió al conveni de la DGT per a la realització de tràmits de Trànsit des de l’Ajuntament de Reus “perquè el govern local ens va dir que Reus ja estava adherit a aquest conveni”. “Però hem seguit informant-nos al respecte i hem comprovat que aquests tràmits no poden realitzar-se des de Reus, així que tornarem a presentar la moció i demanarem al govern que s’informe bé sobre quins convenis té signats o no i com els aplica, ha argumentat Sánchez.