Juan Carlos Sánchez (Cs) reclama a l’alcalde que demani un informe jurídic al secretari de l’Ajuntament sobre l’1-O i li recorda que “ha de complir la llei i protegir els funcionaris”
Reus, divendres 8 de setembre del 2017. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha afirmat que l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, té “el deure i la responsabilitat d’evitar que l’Ajuntament participi de l’1-O”. Sánchez ha reclamat a Pellicer que “es mantingui del costat de la llei i la democràcia, protegeixi els funcionaris i no participi de l’abús de poder del Govern de la Generalitat”. I en aquest sentit ha qualificat d’“intolerable” que el Govern “pretengui fer llistes de bons i mals funcionaris en funció de si participen o no d’aquest acte il·legal”.
El portaveu ha registrat avui una petició a l’alcalde de Reus perquè demani un informe al secretari general de l’Ajuntament sobre la participació de la corporació en l’1-O. En aquest sentit el portaveu ha recordat que els secretaris “tenen l’obligació de complir amb la llei i protegir els funcionaris”, i ha afegit que “els ajuntaments no poden ser còmplices d’un acte com el viscut al Parlament, en què es van atropellar els drets dels catalans”. “Esperem que digui que complirà amb la llei i que no serà còmplice d’un cop a la democràcia”, ha sentenciat el portaveu de la formació taronja.