La consellera de Cs a l’Hospital, Pepa Labrador, defensa que la sanitat “no pot veure minvada la seva qualitat per motius econòmics” quan es tracta d’un servei públic competència de la Generalitat
Reus, dijous 18 de maig del 2017. Els consellers de Ciutadans (Cs) al consell d’administració de l’Hospital de Sant Joan de Reus es posicionaran en contra de la major part de les mesures proposades per l’auditoria per sanejar els comptes del centre, mesures que inclouen, entre d’altres, el tancament de llits i d’alguns serveis i la retallada de personal. La consellera de Cs a l’Hospital, Pepa Labrador, ha manifestat que “les queixes del comitè d’empresa haurien d’anar adreçades directament a la Generalitat (CatSalut), que és qui té la competència en sanitat”.
Per a Labrador, cal tenir en compte que, “si es treu el preu del lloguer, el dèficit de l’Hospital és molt menor que el d’altres centres hospitalaris públics d’arreu de Catalunya, dèficits que assumeix la Generalitat”. Per tant, ha continuat, el Pla d’ajust proposat per l’auditoria “sembla orientat a fer-li la feina bruta al CatSalut abans que aquest assumeixi la gestió”.
L’Hospital no pot tenir una gestió amb un criteri economicista perquè és un servei públic de primera necessitat, i ja sabem que la sanitat pública és deficitària per naturalesa”, ha argumentat la consellera de Cs. A més, Labrador ha destacat que “els professionals sanitaris han de treballar amb seguretat als seus llocs de treball i amb uns salaris justos i dignes”.
Per últim, la consellera ha assegurat que Cs Reus “vetllarà perquè la viabilitat de l’Hospital passi per mesures que no perjudiquin la qualitat assistencial que es presta”.

Pepa Labrador, portavoz adjunta del Grupo Municipal de Ciudadanos en Reus.