El diputat de Cs per Tarragona, Sergio del Campo, assegura que “són necessàries actuacions per augmentar la competitivitat de l’aeroport reusenc”

Reus, dijous 30 de març del 2017. El diputat per Tarragona de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats, Sergio del Campo, ha registrat una pregunta per a la Mesa del Congrés amb la intenció que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, detalli quines actuacions i inversions té previst realitzar el Govern a l’Aeroport de Reus durant el període 2017-2021, temps de vigència del Document de Regulació Aeroportuari (DORA) aprovat el passat 27 de gener pel Consell de Ministres.

Segons ha concretat Del Campo, el DORA defineix el nou marc regulatori “per garantir la qualitat i competitivitat dels aeroports espanyols” i va associat a un pla d’inversions d’un total de 2.646 MEUR per als pròxims 5 anys “per a la millora de la capacitat, qualitat i seguretat d’aquestes importants infraestructures”. El diputat de Cs per Tarragona ha manifestat que l’arribada d’inversions de l’Estat a l’Aeroport de Reus “és necessària per augmentar la seva competitivitat”.

Per la seva banda, el portaveu del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha argumentat que l’Aeroport de Reus “requereix de més inversions de l’Estat per garantir la seva sostenibilitat i per poder oferir un servei de qualitat i eficient”, així com ha anunciat que la formació taronja “estarà molt pendent que es facin realitat les inversions que doni a conèixer el ministre De la Serna per a l’aeroport reusenc”.

D’altra banda, Cs ha rebut resposta a una altra pregunta formulada el passat mes de gener pel diputat Del Campo sobre la falta de personal de suport i atenció a passatgers i de tècnics d’operacions a l’Aeroport de Reus. Tot i que el Govern ha respost que el personal existent és l’adequat, el portaveu de Cs a Reus ha recordat que la formació ja va alertar que l’aeroport “no compleix amb els estàndards de seguretat per aquesta falta de personal, sobretot l’encarregat de les operacions d’enlairament i aterratge.

Per això, Sánchez ha manifestat que, donat l’increment de vols a l’aeroport, Cs espera que “part de les inversions que han d’arribar pel DORA es destinin a la contractació de personal”.

Sergio del Campo-Juan Carlos Sánchez