• La portaveu municipal de Cs, Débora García, reclama a l’equip de govern que “es paralitzin aquestes pràctiques”“s’analitzi el que ha succeït”

Reus, dijous 13 de maig del 2021. El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus ha denunciat “la destrucció de nius d’aus protegides com falciots al parc de Mas Iglesias”. En un escrit, adreçat a l’equip de govern, la formació liberal reclama que “es paralitzin aquestes pràctiques en tot el municipi, tenint en compte a més que és època de nidificació” i pregunta “si l’empresa tenia autorització per eliminar els nius i, en cas afirmatiu, amb quines condicions”.

La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha comentat que “van ser els mateixos veïns els que van alertar del que estava passant i van explicar que els operaris tallaven les branques sense haver retirat prèviament els nius que tenien cries”. “Com a resultat, els nius van quedar destruïts i algunes cries van morir, mentre que d’altres van quedar malferides” i ha afegit que “els operaris van prendre alguns pollets, tot i que en unes galledes en pèssimes condicions, però d’altres van quedar a terra”.

Finalment, García ha destacat que “les aus silvestres estan protegides i, en tots els casos, la destrucció i retirada dels seus nius no està permesa, segons la Llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat” i ha afegit que “en els casos d’espècies protegides es tracta fins i tot d’un delicte”.