• Cs presenta al ple una moció amb una bateria de mesures per millorar la seguretat i que inclou accions com crear una unitat d’intervenció ràpida o instal·lar més càmeres de seguretat

Reus, dimarts 21 de juliol de 2020. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Reus ha demanat a l’Ajuntament “més mitjans i més agents de la Guàrdia Urbana”. Aquestes són dues de les mesures que inclou una moció presentada per millorar la seguretat a la ciutat i que es debatrà al plenari d’aquest divendres. La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha explicat que “la taxa de policies locals recomanada és d’1,8 per cada 1.000 habitants, però a Reus és d’1,33 per miler d’habitants”. Per això, Cs reclama que “per arribar a la ràtio proposada per la Unió Europea, la Guàrdia Urbana incorpori 10 nous agents durant aquest 2020, i del 2021 al 2023 l’increment sigui de 20 nous policies cada any”.

La moció presentada per Cs també proposa mesures com “dotar la Guàrdia Urbana de tots els mitjans de defensa i actuació adequats, com armilles antibales o pistoles taser” i “crear una unitat d’intervenció ràpida, amb una formació específica, per lluitar contra l’ocupació il·legal d’immobles”, ha explicat García. Altres accions proposades per Cs i que recull la moció passen per “incrementar el nombre de càmeres de seguretat, garantint el respecte i protecció dels drets fonamentals dels veïns” i per “dissenyar estratègies d’actuació dels serveis socials per prevenir determinats delictes”. El text plantejat per Cs també reclama al govern municipal que “explori l’opció de cobrir possibles situacions excepcionals amb col·laboració de serveis de seguretat privada”.

Finalment, García ha destacat que “Reus, amb unes característiques pròpies, necessita dissenyar una política de seguretat que garanteixi la prevenció de delictes que poden derivar en tensions socials” i ha remarcat que “no es poden proposar solucions simples a problemes complexos”.  “Per això, estratègies de seguretat, llibertat i protecció social són polítiques que es reforcen mútuament”, ha conclòs.

D’altra banda, Ciutadans ha presentat també una altra moció que reclama que “les aixetes tradicionals es substitueixin per unes d’automàtiques als lavabos dels edificis i instal·lacions municipals, ja que d’aquesta manera l’usuari no hauria de tocar-les”. Segons García, “es tracta d’una mesura més per combatre la propagació de la COVID-19 al nostre municipi”.