• La portaveu municipal de Cs, Débora García, assegura que les propostes es presenten “des de la lleialtat i amb la voluntat de consens”

Reus, dijous 19 de març de 2020. Ciutadans (Cs) ha presentat a l’ajuntament de Reus un seguit de propostes per ajudar a minimitzar l’impacte social i econòmic del COVID-19. Les propostes se sumen a les moltes iniciatives que s’han impulsat des del govern local perquè com més aviat possible els ciutadans puguin tornar a la normalitat i els efectes de la crisi siguin els mínims possibles en la majoria dels sectors. La portaveu de Cs, Débora García, ha assegurat que les iniciatives s’impulsen “des de la lleialtat i amb voluntat de consens amb totes les forces polítiques”.

Entre les mesures econòmiques, García ha explicat que es proposa que l’Ajuntament de Reus aprovi carències de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals, així com en el pagament de les taxes d’ocupació de la via pública. També es demana la creació d’un fons extraordinari d’ajudes als afectats. Així mateix, s’ha plantejat la creació d’una finestreta única per donar suport i resoldre els dubtes de comerciants, restauradors, PIMES i autònoms afectats per la crisi del COVID-19. En l’aspecte social la portaveu de Cs ha comentat que es proposa que l’ajuntament creï un servei a domicili de caràcter temporal per “assegurar i cobrir les necessitats bàsiques i urgents del col·lectiu de gent gran”.

Finalment, des de Ciutadans es demana establir un telèfon municipal d’atenció al públic gratuït en què es permeti resoldre dubtes i realitzar l’acompanyament i assessorament necessari. “Els ajuntaments són les administracions més properes als ciutadans i és des d’aquesta proximitat que cal reaccionar i impulsar mesures que ajudin a tothom a superar aquesta situació”, ha conclòs García.