● Juan Carlos Sánchez (Cs) explica que l’Ajuntament també ha de col·laborar amb les empreses subministradores d’energia elèctrica “per detectar consums excessius d’electricitat per un ús irregular de la xarxa que puguin provocar un accident”

Reus, dijous 17 de gener del 2019. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una iniciativa perquè el consistori elabori, en col·laboració amb les entitats veïnals, un protocol per detectar els casos de connexions il·legals a la xarxa elèctrica en immobles de la ciutat, que puguin provocar incendis o accidents i posar en risc la integritat dels veïns, i que inclogui mesures urgents d’actuació.

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que aquesta moció“ve motivada per la tragèdia succeïda recentment a Badalona”, on un incendi a un edifici va causar la mort a tres persones i va deixar una trentena de ferits. Tal com ha recordat Sánchez, la investigació dels Mossos d’Esquadra ha determinat que “la causa de l’incendi va ser una sobrecàrrega a la instal·lació elèctrica deguda a un sobreconsum d’un dels pisos”, que estava ocupat il·legalment per sis persones que“havien punxat la llum i havien manipulat elements de protecció i control de potència”.

“No volem que a la nostra ciutat passi el mateix i, de fet, en els últims dos mesos el barri de Mas Pellicer ha patit tres incendis per connexions il·legals a la xarxa elèctrica. Des de l’Ajuntament hem d’adoptar totes les mesures necessàries per evitar accidents greus com el de Badalona”, ha argumentat el portaveu de la formació taronja.

Per tot això, Sánchez ha concretat que, a més del protocol, la moció també sol·licita que el consistori, en col·laboració amb les companyies de subministrament elèctric,“elabori un mapa que detecti els consums excessius d’electricitat en immobles de Reus, ocasionats per un ús irregular de la xarxa”.

Per últim, el portaveu de Cs ha afegit que la proposta de la formació també demana que “es derivin de forma immediata als serveis socials de l’Ajuntament els casos de pobresa energètica que es detectin durant l’aplicació del protocol”.