● Juan Carlos Sánchez (Cs) destaca que els jutges “han negat que sigui il·legal retirar símbols partidistes d’espais públics” i sol·licita als càrrecs públics i als comandaments policials que “actuïn assumint aquestes resolucions judicials
Reus, divendres 14 de setembre del 2018.El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus ha presentat tres instàncies adreçades a l’alcalde de la ciutat, al cap de la Guàrdia Urbana de Reus i al cap de l’Àrea Bàsica Policial del Baix Camp i Priorat dels Mossos d’Esquadra, en las quals els recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la retirada de símbols partidistes d’espais públics i/o de titularitat municipal.
Segons ha explicat el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, les instàncies presentades adjunten una còpia de la sentència del TSJC del 5 de juliol de 2018, que “ordena i avala aquesta retirada de símbols partidistes, com la pancarta i el llaç groc que s’exhibeixen a la façana de l’Ajuntament de Reus”perquè la seva presència “suposa la privatització de l’espai públic a favor d’una ideologia en concret, vulnerant així els principis d’objectivitat i neutralitat institucional”.
El portaveu de Cs ha argumentat que la formació ha registrat aquestes instàncies perquè “ni l’alcalde de Reus, ni la Guàrdia Urbana, ni els Mossos que operen a la ciutat puguin al·legar que desconeixen la sentència” i, per tant, perquè “actuïn segons el que aquesta preveu, i no ignorant-la”.
Les instàncies també recorden que el jutjat d’Instrucció número 1 de Falset ha arxivat les diligències que es van obrir contra 14 persones identificades pels Mossos d’Esquadra quan retiraven símbols independentistes a diversos municipis de la província de Tarragona. “Si els jutges consideren que aquestes actuacions no són delictives, els càrrecs polítics i els comandaments policials han d’assumir el contingut d’aquestes resolucions judicials, deixar de banda el partidisme i tornar a garantir la neutralitat ideològica dels espais públics”, ha afegit Sánchez.