• Juan Carlos Sánchez (Cs) critica que l’alcalde i la regidora de Salut “no fan res” per accelerar la creació del Consorci que haurà de gestionar l’Hospital reusenc i “solucionar el principal problema de la ciutat”
Reus, divendres 13 de juliol del 2018. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha criticat avui que l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la regidora de Salut, Noemí Llauradó, “li segueixen el joc a la Generalitat i no veuen com una prioritat la creació d’una vegada per totes del Consorci que ha de gestionar l’Hospital de Sant Joan de Reus”.
Sánchez ha recordat que l’octubre del 2017 la Generalitat i el consistori reusenc van signar un protocol d’intencions que hauria de culminar amb la creació del Consorci de l’Hospital de Reus, mitjançant el qual la Generalitat assumiria el 55% del control i gestió del centre hospitalari i “es faria càrrec de les seves constants i quantioses pèrdues”. “Amb el Consorci, se solucionaria el principal problema de la ciutat, ja que any rere els veïns de Reus hem d’assumir uns dèficits milionaris provocats pels resultats econòmics de l’Hospital, com els 8,4 MEUR del 2016 o els 4 MEUR del 2017”, ha apuntat el portaveu municipal de Cs.
“Ha passat gairebé un any des de la signatura del protocol i tot continua igual”, ha lamentat Sánchez, que ha criticat que “les excuses per part de la Generalitat i del govern local per no crear el Consorci són variades i inadmissibles”. “Primer van dir que el retard era a causa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, tot i que el mateix sr. Pellicer va reconèixer que el Consorci es crearia abans de l’1 de gener del 2018 perquè el 155 no influiria”, ha continuat.
El portaveu de la formació taronja ha destacat també que, “amb el 155 vigent, els equips tècnics del Departament de Salut van continuar treballant amb els de l’Ajuntament de Reus per avançar en el Consorci”. Per a Sánchez l’excusa del 155 ja no és vàlida. Ha passat un mes i mig des que s’ha aixecat l’aplicació d’aquest article, ja tenim nova consellera i ara anuncien que el Consorci no es constituirà fins a finals d’any”.
“Això suposarà que els reusencs haguem d’assumir de nou unes pèrdues que arribaran als 6 MEUR, i mentrestant el sr. Pellicer i la sra. Llauradó no fan res”, ha manifestat Sánchez, qui ha afegit que l’alcalde i la regidora “tan sols es van reunir deu minuts a Reus amb la nova consellera per tractar el tema, i Reus es mereix alguna cosa més que deu minuts del seu temps per abordar un problema tan seriós per a la ciutat”.