Juan Carlos Sanchez (Cs) assegura que “amb la proposta de Cs l’Ajuntament s’hagués pogut estalviar uns 200.000 euros anuals que es podrien haver destinat a polítiques socials i de promoció econòmica, per crear ocupació a Reus”
Reus, dijous 15 de març del 2018. El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha admès a tràmit la demanda presentada pels regidors de Ciutadans (Cs) Reus contra l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i els membres de l’equip de govern per no haver-se abaixat el sou tal com va aprovar el Ple del 15 d’abril del 2016. Així ho ha donat a conèixer el portaveu del Grup Municipal de Cs a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, que ha explicat que els quatre regidors han interposat aquesta demanda perquè, “tot i haver-los-hi requerit en diverses ocasions, han fet cas omís del mandat del Plenari i han seguit cobrant el mateix aquests dos anys”.
El portaveu de la formació taronja ha recordat que “a Reus es cobren sous de ministre”, ja que “alguns regidors de govern tenen un sou de 68.500 euros, el mateix que un ministre de l’Estat” i l’alcalde de la ciutat “cobra 75.000 euros anuals, pràcticament el mateix que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy”. Per això, ha afegit Sánchez, Cs va presentar al Plenari municipal del 15 d’abril del 2016 una moció perquè es rebaixessin aquests sous, moció que va ser aprovada i que, si s’hagués aplicat, “l’Ajuntament s’hagués estalviat prop de 200.000 euros anuals”.
Si no s’han abaixat els sous és simplement perquè no han volgut. Així podem veure quines són realment les prioritats d’aquest govern i d’aquest alcalde, que després mostra un absolut cinisme dient que l’oposició només ve a cobrar a finals de mes”, ha criticat Sánchez.
Per últim, el portaveu, que ha concretat que la data del judici serà el 21 de maig del 2019, també ha manifestat que els regidors de Cs esperen que “el jutge falli al nostre favor i obligui l’alcalde i els regidors de govern a complir el mandat plenari i abaixar-se el sou amb efectes des de la data d’aprovació de la moció”. “I, òbviament, si al 2019 Cs està al govern de Reus, els sous aprovats amb la nostra moció seran els que proposarem”, ha afegit.