Juan Carlos Sánchez (Cs) recorda a l’alcalde que, en aquestes eleccions autonòmiques, els veïns de Reus que no volen la independència representen el 49,33%mentre que les forces secessionistes només arriben al 44,19%
Reus, dijous 28 de desembre del 2017. El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha instat l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, a “abandonar d’una vegada per totes la seva deriva independentista i tornar al compliment de la llei”, un cop que els resultats de les eleccions autonòmiques del passat 21-D han demostrat que “la majoria dels veïns de Reus no vol la independència de Catalunya”.
Sánchez ha destacat que “la formació amb més suport a la ciutat és Ciutadans, que va obtenir 18.405 vots” (32,49% del total) i que “les urnes han evidenciat que els reusencs que han votat a partits no independentistes són el 49,33%”, mentre que “els que opten per les formacions a favor de la ruptura són només el 44,19%”.
Per això, el portaveu de Cs ha explicat que el Grup Municipal taronja formularà al Ple d’aquesta tarda una pregunta a l’alcalde perquè digui públicament “si escoltarà la veu dels reusencs expressada a les urnes i quan pensa tornar a la legalitat”.
D’altra banda, Cs també presentarà al Ple una moció perquè se sol·liciti a les Administracions pertinents la implantació a Reus d’un grau superior en disseny i construcció d’escenografia teatral. “Una ciutat com Reus, amb teatres de prestigi i que celebra nombrosos festivals d’arts escèniques, hauria de poder oferir aquests estudis per formar futurs dissenyadors i constructors d’escenografies, tramoistes i il·luminadors d’escena”, ha argumentat Sánchez.
A més, el portaveu ha destacat que els estudiants d’aquest grau “podrien realitzar pràctiques als teatres i festivals de Reus”, i que aquests nous estudis “podrien contribuir a la generació d’ocupació a la nostra ciutat”.