La portaveu adjunta de C’s a Reus, Pepa Labrador, demana a la Generalitat que “situï l’Hospital de Reus a l’eix vertebrador del Pla”, juntament amb l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Reus, dimarts 22 de novembre del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus expressarà de nou al Ple monogràfic de Sanitat previst per a aquest dijous el seu rebuig al Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona, presentat recentment pel Departament de Salut. Tal com ha manifestat la portaveu adjunta de C’s, Pepa Labrador, aquest Pla “relega l’Hospital de Reus a un paper secundari i subsidiari, fet que l’aboca a ser un hospital comarcal i a tenir cada vegada menys especialitats”.

És per això que el Grup Municipal de C’s presentarà al Ple del dijous una proposta basada en la reivindicació de l’Hospital Sant Joan de Reus com a centre de referència i de qualitat dins del sistema sanitari català. En aquest sentit, Labrador ha explicat que C’s proposarà al consistori que demani a la Generalitat que “reconsideri el Pla Estratègic Sanitari del Camp de Tarragona perquè posicioni l’Hospital de Reus en el centre d’aquest Pla, com a eix vertebrador, juntament amb l’Hospital Joan XXIII de Tarragona”. Així, els dos centres tindrien una activitat “compartida i complementària”.

Segons Labrador, això permetrà que l’Hospital de Reus “aculli molta més activitat sanitària de la que actualment té i, d’aquesta manera, el centre podrà ser sostenible econòmicament”. A més, ha afegit la portaveu adjunta, “sospitem que l’objectiu inconfessat d’aquest Pla és arrabassar atenció sanitària a la província de Tarragona en favor de Barcelona, posant en perill a més a més la continuïtat de la Facultat de Medicina”.

A més, la proposta de C’s també preveu exigir a la Generalitat que “no contracti activitat sanitària pagada amb diners públics a cap centre privat”, sempre que la puguin dur a terme els centres públics, així com instar el govern autonòmic a que “entri a formar part de l’accionariat de l’Hospital Sant Joan de Reus” per “aconseguir una major implicació de la Generalitat”.

D’altra banda, C’s Reus ha expressat la seva sorpresa per la moció que l’equip de govern i el PSC presentaran al Ple. Labrador ha lamentat que “el document no presenti propostes concretes per solucionar el problema més important i urgent que té la ciutat de Reus” i ha assegurat que la moció “només ens fa perdre un temps que no tenim”. “El govern local continua adormit i se suma a la presa de pèl que suposa el Pla del conseller Comín”, ha afegit la portaveu adjunta.

Pepa Labrador, portavoz adjunta del Grupo Municipal de Ciudadanos en Reus.

Pepa Labrador, portavoz adjunta del Grupo Municipal de Ciudadanos en Reus.