El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, critica “la nul·la capacitat de negociació del govern local” i defensa una rebaixa de les despeses supèrflues “perquè no sigui necessari apujar els impostos”

Reus, dimecres 26 d’octubre del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus, ha votat en el Ple d’avui en contra de les propostes de modificació de les Ordenances Fiscals per suprimir les bonificacions per pagament en termini avançat i per pagament de l’IBI a través de domiciliació bancària. El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ha criticat que aquestes mesures “representen una pujada encoberta dels impostos”.

Amb aquestes propostes, que han estat acordades pel govern local i el PSC per compensar la condonació de l’IBI de l’Hospital de Sant Joan, “els ciutadans que tenen domiciliat l’IBI i aquells que s’acullen al sistema de pagament avançat són els que acaben pagant aquest IBI de l’Hospital i, com ja ha denunciat C’s en repetides ocasions, Reus ja ha pagat prou. Ara és la Generalitat qui ha d’assumir la seva responsabilitat”, ha argumentat Sánchez.

A més a més, ha explicat el portaveu de C’s, “el sentit comú ens diu que, abans d’apujar impostos, cal retallar del Pressupost municipal les despeses supèrflues”, així com “aplicar criteris d’eficàcia i racionalitat en aquelles que no ho són”.

Per últim, Sánchez ha destacat que el fet d’haver de convocar un Ple extraordinari “per tractar un tema tan ordinari com les Ordenances Fiscals anuals” evidencia “la nul·la capacitat de negociació del govern local”.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.