• El portaveu del Grup Municipal de C’s, Juan Carlos Sánchez, assenyala que «són diners molt necessaris que ens permetrien aplicar polítiques de lluita contra l’atur»

Reus, 10 de juliol del 2015. El Grup Municipal de Ciutadans-C’s a l’Ajuntament de Reus presentarà en el ple del pròxim dilluns 13 de juliol una moció per tal que l’Ajuntament exigeixi al Govern de la Generalitat que aboni al consistori reusenc «els prop de 56 milions d’euros que deu», tal com ha recordat el portaveu del Grup de C’s, Juan Carlos Sánchez.

La moció també inclou la petició a la Generalitat d’un pla de pagament d’aquest deute, «que detalli com i quan ho cobrarà l’Ajuntament de Reus». «Creiem que aquests diners són molt necessaris per a Reus i volem que, quan comencin a arribar, es destinin a polítiques socials i de lluita contra l’atur», ha destacat Sánchez.

El Grup Municipal de Ciutadans també presentarà una moció perquè l’Ajuntament exigeixi al Govern de l’Estat que impulsi una reforma legislativa que estableixi la participació dels municipis en els impostos de l’IRPF i l’IVA, amb uns percentatges del 15% i el 2% respectivament. El portaveu de C’s ha detallat que amb aquesta mesura, que ja s’aplica a països com Alemanya, «volem contribuir a la suficiència econòmica dels Ajuntaments».

La moció també preveu buscar la complicitat d’altres municipis per tal que se sumin a aquesta proposta i aprovin mocions com aquesta, «per fer més pressió al Govern central i exigir-li el canvi normatiu amb major contundència», ha afegit Sánchez.