El portaveu municipal de C’s lamenta “l’elevada presència de rates i paneroles” i assegura que “els veïns no poden viure en aquestes condicions”


Reus, dimecres 27 d’abril del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) Reus ha instat la Regidoria de Medi Ambient a que “dugui a terme un tractament urgent contra les plagues del Barri Fortuny”, ha manifestat el portaveu municipal de C’s, Juan Carlos Sánchez, després de reunir-se amb representants de l’Associació de Veïns del Barri Fortuny, en una ronda de visites del Grup Municipal als diferents barris, per tal de conèixer les seves problemàtiques i necessitats. Sánchez ha traslladat la seva preocupació “per l’elevada presència de rates i paneroles tant al carrer com a l’interior dels edificis”, i ha assegurat que “els veïns no poden viure en aquestes condicions”.

El portaveu de Ciutadans ha lamentat que “l’Ajuntament hagi iniciat tractaments de prevenció i control de plagues en alguns punts de la ciutat, però no hagi actuat en aquest barri donada la gravetat de la situació”. A partir de les reivindicacions de l’Associació de Veïns, Sánchez ha instat també el consistori a “millorar l’enllumenat públic de la zona, ja que els veïns es queixen que sovint es queden els carrers a les fosques a l’hivern i augmenta la sensació d’inseguretat”.

D’altra banda, Sánchez ha explicat que al Barri Fortuny “hi ha molts pisos buits propietat de bancs que es podrien destinar a lloguer i que, per la seva proximitat a la URV, en concret podrien adreçar-se al lloguer per a estudiants, revitalitzant així el barri”. D’aquesta manera, ha continuat, “s’evitarien noves ocupacions il·legals de pisos”. És per això que C’s demana a l’Ajuntament que “pressioni els bancs propietaris d’aquests pisos perquè els cedeixin per a lloguer social o per a estudiants”. “El lloguer social també és necessari als barris, no només al centre de Reus”, ha afegit.

Els regidors de Ciutadans també s’han reunit recentment amb membres de les Associacions de Veïns del Barri Immaculada i del Barri Gaudí. El portaveu municipal de C’s ha traslladat les reivindicacions dels veïns del Barri Immaculada sobre “el transformador elèctric que ja ha provocat diversos accidents de trànsit i que causa molèsties”, i ha instat l’equip de govern a “trobar per fi una solució consensuada entre el consistori i la companyia elèctrica a aquest problema”. Pel que fa a les necessitats del Barri Gaudí, Sánchez creu essencial que el govern local “apliqui tan aviat com sigui possible mesures de dinamització del comerç de proximitat”.

Per últim, Ciutadans ha demanat a l’equip de govern “que pensi més en els barris a l’hora de programar els actes de les Festes Majors”, per tal que aquests puguin acollir activitats, reivindicació comú entre els veïns dels barris Fortuny, Gaudí i Immaculada.

reunió AV Barri Fortuny