El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, explica que en la moció que presenten també es demana crear “una xarxa local d’establiments sense gluten”

Reus, 1 de març del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus ha donat a conèixer avui que presentarà al Ple del pròxim divendres una moció en suport als celíacs de la ciutat. El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ha detallat que el document demana “la creació d’una nova línia d’ajuts per a les famílies de Reus amb celíacs”, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar “el sobrecost que suposen els aliments sense gluten, molt més cars que els aliments normals”.

De fet, Sánchez ha destacat que “Espanya és un dels pocs països europeus que no dóna cap ajut a les famílies amb algun celíac entre els seus membres” i, mentre aquesta situació no canviï, “els Ajuntaments, com a institució més propera als ciutadans, han de dur a terme mesures per compensar aquest greuge pel que fa als preus dels aliments”.

La moció també contempla la creació de la Xarxa de Botigues i Restaurants sense Gluten de Reus, amb la implicació dels sectors de l’alimentació i la restauració a la ciutat, per tal que “aquests establiments es comprometin a oferir productes sense gluten i ho demostrin amb un distintiu ubicat a l’exterior del seu local”, ha concretat el portaveu de C’s.

Sánchez també ha explicat que el Grup Municipal de C’s presentarà al Ple una segona moció per limitar l’acumulació de càrrecs polítics. “Des de Ciutadans sempre hem defensat que una persona que ocupa un càrrec públic ha de servir de la millor manera a la ciutadania”, ha argumentat, de manera que l’acumulació de càrrecs polítics “impedeix complir amb tots els deures i responsabilitats que el mateix càrrec comporta”.

Per això, C’s demanarà al Ple, entre d’altres punts, que s’insti els governs espanyol i/o de la Generalitat a que “modifiquin la legislació per tal d’eliminar la compatibilitat entre regidor i diputat a Corts Generals o diputat autonòmic”. Així mateix se sol·licitarà a tots els grups polítics que formen l’Ajuntament de Reus que es comprometin a “renunciar a aquesta acumulació de càrrecs”.

D’altra banda, respecte a la rebaixa dels sous de l’equip de govern anunciada ahir, Sánchez ha manifestat que “fa tres mesos que vam advertir el sr. Pellicer que, si entraven més regidors al govern, treballaríem en una revisió dels sous de l’alcalde i de la resta de regidors. I això és el que estem fent”.