El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, critica que el Pressupost “segueix en la línia de l’endeutament continu de governs anteriors”

Reus, 12 de febrer del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus ha criticat avui que el Pressupost municipal per al 2016 no inclou mesures per generar ocupació ni lluitar contra l’atur. El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ha advertit que el Pressupost “preveu un nou crèdit i més deute”, de manera que “continua la línia de l’endeutament continu de governs anteriors”.

Sánchez ha explicat que, segons fonts del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i del Servei Públic d’Ocupació Estatal, Reus és la ciutat catalana de més de 40.000 habitants “amb una major taxa d’atur –un 20,96% amb data de desembre passat- i amb un major deute per càpita, situat en 2.474 euros per habitant”. “Són dades decebedores i el Pressupost per al 2016 no inclou cap mesura per revertir aquesta situació, sinó al contrari: preveu encara més endeutament”, ha argumentat.

El portaveu de Ciutadans ha recordat que el Grup Municipal va proposar mesures de foment de l’ocupació a través de dues mocions presentades al Ple: una per donar ajuts a les empreses que contractessin reusencs a l’atur, moció aprovada per una àmplia majoria, i una altra per ajudar als traspassos de negocis, “amb l’objectiu de garantir la continuïtat dels negocis familiars, de PIMES i autònoms i mantenir els llocs de treball”, moció a la qual cap Grup va donar suport per tecnicismes i va quedar sobre la taula per seguir treballant-se. “I l’equip de govern no ha inclòs en el Pressupost cap de les nostres propostes”, ha lamentat Sánchez.

A banda, el portaveu ha recordat que la incorporació de nous regidors al govern local (dos d’Ara Reus i, previsiblement, dos més d’ERC) suposarà 200.000 euros anuals més en sous del govern. “CiU i CUP han pactat consultar als ciutadans abans de fer grans inversions. Aquests nous sous també els consultaran? Perquè qui ho pagarem serem tots els reusencs”, ha destacat. Per tot això, Sánchez ha donat a conèixer que el vot de Ciutadans al Pressupost per al 2016 serà negatiu.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.