El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, anuncia que serà molt difícil que Ciutadans doni suport als comptes presentats per CiU

Reus, 28 de gener del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus ha lamentat avui que l’equip de govern no tingui en compte al Pressupost municipal per al 2016 cap de les propostes fetes per Ciutadans, així com tampoc reculli les mocions de C’s aprovades pel Ple municipal. El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ha manifestat que el Grup també es mostra en desacord amb el préstec de 3 milions d’euros anuals que el govern local vol contractar per fer inversions en ciutat, en comptes de treure aquests diners “d’altres partides, com ara dels 14 milions que en total es destinen a subvencions”. Per tot això, ha afegit, “serà molt difícil que C’s doni suport als comptes presentats per CiU per a aquest 2016”.

A més, el portaveu de C’s ha criticat que el govern local “no ens ha donat la informació que hem demanat a través de 150 instàncies presentades per Ciutadans, la primera d’elles amb data d’1 d’octubre del 2015”, de manera que sense aquesta informació, tota de caire econòmic, “no hem pogut valorar la utilitat real de moltes partides pressupostàries”.

Amb relació al Pacte de Salut de Reus, Sánchez ha explicat algunes de les propostes de C’s, com ara la creació de la Regió Sanitària de la província de Tarragona, que donaria servei al sud de Catalunya i tindria una capitalitat compartida entre els centres hospitalaris de Reus i Tarragona. “Si sumem esforços, podrem oferir un servei total i amb totes les especialitats, sense que els pacients hagin de traslladar-se a Barcelona”, ha argumentat. Amb tot, ha assegurat que “cal un lideratge polític” que acompanyi la gerència de l’Hospital de Reus en totes les reivindicacions i actuacions que plantegi el Pacte de Salut, un lideratge “que no hem tingut els últims 4 anys tot i que els governs de Reus i de la Generalitat comparteixen color polític”.

El portaveu de C’s també ha valorat el pacte de govern entre CiU i Ara Reus, afirmant que l’entrada de dos regidors més al govern local “no pot suplir la falta de dedicació fruit de la marxa de l’alcalde al Senat i de la tinent d’alcalde al Parlament”. Sánchez també ha recordat que aquestes incorporacions “suposaran 100.000 euros anuals més, o 200.000 si com sembla també entra al govern ERC, i tot això sense aconseguir encara un govern en majoria ni una estabilitat política”.

Per això, el portaveu de C’s ha manifestat que “ara caldrà que des de l’oposició ens plantegem el reequilibri de les retribucions del govern, per tal que aquest augment de la despesa no recaigui en els ciutadans de Reus”.

Per últim, Sánchez també ha explicat que el Grup de C’s presentarà dues mocions en el Ple municipal de demà: una per impulsar la implantació del protocol educatiu contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat de gènere, i una altra per facilitar el traspàs de negocis familiars i ampliar el termini perquè els nous titulars de l’activitat puguin adaptar-se a la normativa municipal.

El portaveu de C's a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.

El portaveu de C’s a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez.