• El Grup Municipal de Cs presenta una vintena de propostes al Pla de Mobilitat i demana que sigui “un document consensuat, amb solucions equilibrades i realistes”

Reus, dimarts 23 de març del 2021. “Reus necessita una estratègia de mobilitat a llarg termini, sostenible, que conjugui la convivència entre les diferents modalitats de transport, tingui cura de l’entorn i prioritzi la seguretat viària”. Així ho ha assegurat la portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus, Débora García, i ha anunciat que “Cs ha presentat una vintena de propostes al Pla de Mobilitat Sostenible”. “Ha de ser un document consensuat, amb solucions equilibrades, realistes i planificades” i que “respongui a les necessitats dels ciutadans, que han de triar les solucions que millor s’adapten a la seva situació”, ha afegit.

García ha explicat que “Cs comparteix l’objectiu de promoure l’ús de la bicicleta a Reus, un transport que ha de ser compatible amb l’automòbil”, però ha concretat que “no hi hauria d’haver carrils de plataforma única per on circulin bicicletes i vehicles a motor a la vegada perquè no són l’opció més segura”. A més, Cs aposta per “donar continuïtat tant als carrils bici com als itineraris per a vianants” i per “situar la velocitat màxima de circulació en 50 km/hora a les vies amb dos carrils per sentit”.

La portaveu municipal de Cs considera que “per avançar en la mobilitat sostenible, l’Ajuntament no ha d’eliminar incentius i, per això, la recàrrega de vehicles elèctrics hauria de seguir sent gratuïta”. A més, “s’ha de promoure l’ús del transport públic, amb una oferta de qualitat i preus competitius”. Cs aposta també per “implantar una tarifa perquè els residents puguin aparcar als pàrquings municipals per un euro al dia” o per “la gratuïtat dels 15 primers minuts de la zona blava”, entre d’altres mesures.