• La portaveu municipal de Cs alerta dels  “riscos econòmics que pot suposar a l’Ajuntament, ja que Reus Energia necessitarà personal i mitjans materials”

Reus, dijous 18 de febrer del 2021. “L’estudi de viabilitat no demostra que la futura empresa energètica municipal sigui més eficaç ni la millor opció per als ciutadans”. Així ho ha assegurat la portaveu municipal de Cs, Débora García, després d’analitzar l’estudi econòmic, social i ambiental de Reus Energia. “La comercialitzadora tindrà per objecte prioritari beneficiar l’Ajuntament i els seus ens, però no els reusencs de forma directa”, segons García, qui ha afegit que “és cert que en teoria l’ajuntament pagarà el megawatt hora més barat, però això és insuficient, perquè els ciutadans no notaran cap canvi en el seu rebut de la llum”. Ha alertat també dels “riscos econòmics que li pot suposar a l’Ajuntament, ja que una comercialitzadora d’energia tindrà unes despeses elevades, com personal administratiu i tècnic o software específic”. Un altre dels inconvenients és que la memòria no preveu els treballadors que seran necessaris en el futur, un cop l’empresa funcioni sola, sense anar de la mà d’una comercialitzadora externa. “Esperem que Reus Energia no sigui un ‘xiringuito’ de col·locació que generi més despeses municipals”, ha destacat.

García ha assegurat que Cs s’abstindrà en el plenari de demà perquè veu amb  dubtes aquesta nova empresa municipal, ja que “el Tribunal de Comptes ha advertit en diferents ocasions del mal ús dels encàrrecs a través dels mitjans propis perquè, el que fan, és restringir la competència i, amb això, provoquen ineficiències”. “Defensem la llibertat d’empreses i la igualtat d’oportunitats i això s’haurà de seguir garantint”. En aquest sentit ha comentat que “no volem que es repeteixi el que ha passat amb els aparcaments, ja que l’Ajuntament ha treballat per beneficiar-ne els públics i enfonsar els privats”.

Per últim, la portaveu municipal de Cs ha posat en dubte que “l’equip de govern vulgui fomentar les energies renovables” i ha recordat que “es van negar a bonificar l’IBI a l’energia solar tèrmica, tot i que es podia fer”. I s’ha preguntat si “potser no van voler bonificar aquest tipus d’energia renovable perquè ja tenien pensat comercialitzar energia elèctrica”.