• La portaveu municipal de Cs, Débora García,  creu que “la iniciativa facilita la conciliació” perquè l’horari lectiu i el de menjador s’ajustarien a la realitat laboral i social de les famílies

Reus, dilluns 19 d’octubre de 2020. El Grup Municipal de Ciutadans Reus ha presentat (*) una proposta de resolució a l’Ajuntament del municipi que reclama que  “s’estableixin els mecanismes normatius necessaris perquè les famílies de les escoles de Reus que ho necessitin optin a la jornada contínua”. La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha assegurat que aquesta iniciativa “facilita sens dubte la conciliació i intenta respectar l’autonomia del centre i la llibertat d’elecció de les famílies, perquè s’implanti en aquells centres en els quals es voti majoritàriament a favor de la jornada contínua”.

García ha destacat que  “ja fa massa temps que les diferents plataformes formades per famílies d’alumnes demanen l’opció de la jornada contínua” i que “d’aquesta manera s’evitaria la interrupció de la jornada lectiva que suposa l’horari de menjador i es reduirien a la meitat el nombre d’entrades i sortides al centre”. “Si la majoria de pares ho demanessin, s’aplicaria un horari lectiu de 9h a 14h i, a continuació, menjador de 14h a 16h30, ajustant-se així a la realitat laboral, social i de conciliació de les famílies”, ha explicat.

D’altra banda, Cs també ha presentat una moció en matèria educativa per garantir “la conciliació de les famílies amb menors en edat escolar en circumstàncies excepcionals relacionadas amb l’emergència sanitària de la Covid-19”. “La moció reclama que l’Ajuntament, com a administració més propera al ciutadà, posi a disposició de les famílies amb fills a les escoles infantils municipals que ho necessitin un professional en casos en què tinguin treball presencial i el seu fill hagi de fer quarantena”, segons García. La portaveu municipal de Cs ha destacat que “moltes famílies veuen com es tanca l’aula del seu fill i han de seguir treballant, una situació que genera angoixa i estrès”.