• La portaveu municipal, Débora García, presenta una bateria de preguntes al govern sobre la mesurade limitar l’accés dels vehicles i reclama que “tingui en compte l’opinió dels afectats

 

Reus, dijous 2 de juliol de 2020. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Reus ha demanat a l’Ajuntament “l’informe de mobilitat de la zona afectada per la peatonalització del Raval Santa Anna”. La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha explicat que “convertir aquest carrer en zona de vianants afecta la mobilitat de tota la zona i, per això, volem saber amb quins criteris s’han pres determinades decisions i si eren l’única solució possible”. En concret, Cs ha preguntat per escrit per què al carrer Salvador Espriu els vehicles han de circular pel carril de l’esquerra i per què només es veuen afectats per aquest canvi els aparcaments privats (Prim i Simonet) i no els públics.

García ha reclamat a l’equip de govern que “no prengui decisions de forma unilateral i tingui en compte l’opinió tant dels comerciants com dels residents a la zona del Raval Santa Anna”. Una petició que Cs ha fet després de mantenir una reunió amb membres de la Plataforma per la mobilitat del nucli antic de Reus i constatar que “els afectats demanen que se’ls tingui més en compte”, segons García. Per això, “reclamem un espai de diàleg i que s’escoltin les demandes dels afectats abans de decidir tancar de forma definitiva aquest raval al trànsit de vehicles durant unes hores”.

La portaveu municipal de Cs ha explicat que “habilitar zones de vianants i espais més amables per passejar és una necessitat, però, abans de prendre decisions, s’han d’avaluar tant  els efectes positius com els negatius i tenir en compte variables com afectacions a la mobilitat, als veïns o als comerços”. Per últim, ha preguntat al govern “per què el projecte de peatonalització va entrar en procés de licitació si encara no s’havia avaluat si aquest era positiu o no”.