Juan Carlos Sánchez (Cs) critica que l’Ajuntament multi les persones que fan les seves necessitats a la via pública “sense donar-los l’opció a no fer-ho amb la instal·lació de lavabos públics”
Reus, dimecres 12 de setembre del 2018. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una moció que proposa la instal·lació de lavabos públics a zones estratègiques de la ciutat per reduir les conductes incíviques i, en conseqüència, les multes que s’imposen a ciutadans que fan les seves necessitats a la via pública, vulnerant així l’article 19 de l’Ordenança de Civisme de Reus.
Tal com ha criticat el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, el govern local recentment “ha tret pit i ha presumit d’haver multat més de 350 veïns de la ciutat en el que portem d’any per fer les seves necessitats a la via pública”, quan “el que l’Ajuntament hauria de fer com a Administració és ser part de la solució i instal·lar lavabos públics a les zones on més multes s’han posat”, és a dir, on es concentren els locals d’oci nocturn.
Segons ha concretat el portaveu municipal de Cs, la majoria de les sancions per orinar a la via pública “s’imposen durant les nits dels caps de setmana”, ja que els veïns “fan les seves necessitats al carrer perquè els lavabos de bars i discoteques estan col·lapsats”. A més, Sánchez ha explicat que la moció també proposa que s’instal·lin lavabos públics “a zones molt concorregudes o d’alta afluència de turistes”, així com instal·lar cendrers a les papereres de la ciutat, ja que “una ciutat com Reus, moderna i turística, ha d’oferir aquests serveis”.
El portaveu de la formació taronja ha manifestat que “és molt fàcil multar els veïns per conductes incíviques sense preocupar-se de trobar una solució a aquest problema”. “Creiem que, amb aquesta política, el govern local només mostra el seu afany recaptatori i el seu interès perquè la Guàrdia Urbana compleixi la seva quota de multes per incivisme”, ha argumentat Sánchez.
Per últim, el portaveu de Cs ha explicat que la formació també preguntarà al Ple si l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació de Tarragona per a les obres de remodelació del carrer Alt de Sant Pere, que han suposat la imposició de contribucions especials als veïns d’aquesta via. “Volem saber si el consistori ha rebut aquesta subvenció, ja que aleshores potser es podria haver evitat que els veïns paguessin aquest impost extra”, ha afegit Sánchez.