Juan Carlos Sánchez (Cs) defensa la necessitat d’“elaborar un cens dels habitatges ocupats il·legalment a Reus” i dur a terme un seguiment que eviti problemes d’inseguretat i incivisme
Reus, dijous 5 d’abril del 2018. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una iniciativa per incrementar les mesures necessàries per evitar l’ocupació il·legal de pisos a Reus i per intentar pal·liar els seus efectes. Tal com ha manifestat el portaveu de Cs a Reus, Juan Carlos Sánchez, “l’ocupació il·legal d’habitatges a la ciutat s’ha incrementat notablement en els últims anys” i en molts casos “ha comportat problemes de convivència entre els veïns”.
Segons ha concretat Sánchez, la moció de Cs sol·licita que l’Ajuntament de Reus “posi en marxa i reforci les mesures necessàries per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals” afectades per l’ocupació il·legal, mantenint “una estreta col·laboració amb les entitats de veïns, que són qui millor coneixen la realitat de cada barri”. El document també demana “l’elaboració d’un cens d’habitatges ocupats il·legalment a Reus i un seguiment dels mateixos, així com un augment del patrullatge i de la vigilància per part de la Guàrdia Urbana amb l’objectiu d’“evitar problemes d’inseguretat i incivisme, ha argumentat el portaveu.
Així mateix, Sánchez ha ressaltat que la moció també sol·licita que el consistori reusenc doni suport a les propostes de modificacions legislatives presentades pel Grup Parlamentari de Cs al Congrés dels Diputats per protegir de forma efectiva els propietaris dels habitatges que han estat ocupats il·legalment”.
D’altra banda, el portaveu de la formació taronja ha explicat que Cs també presentarà al Ple una moció perquè s’elaborin un estudi i un pla d’actuació per millorar la visibilitat i augmentar la seguretat viària als passos de vianants i encreuaments on hi hagi obstacles que dificultin la visibilitat als conductors de vehicles i, per tant, on puguin ocórrer atropellaments o accidents”.
Per últim, Sánchez ha afegit que Cs presentarà a la Junta de Portaveus del divendres una proposta de declaració institucional per donar suport a que la UNESCO declari la festa de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.