Els regidors del GM de Ciutadans (Cs) han presentat davant de la Fiscalia una denúncia contra l’alcalde per un possible delicte d’incitació a l’odi
Reus, dimecres 18 d’octubre del 2017. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Reus ha interposat una denúncia contra l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, per un possible delicte d’incitació a l’odi per sol·licitar a l’Hotel Gaudí de Reus que expulsés membres de la Policia Nacional del seu establiment. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha lamentat que el seu alcalde “hagi intentat interferir en l’activitat d’una empresa privada”, i que “hagi signat un manifest juntament a portaveus dels Grups Municipals de PDeCat, ERC, Ara Reus i CUP demanant l’expulsió de la Policia Nacional de l’hotel i de la ciutat”.
Sánchez ha destacat que aquest manifest podria considerar-se “una clara i directa incitació a l’odi i hostilitat cap als membres de la Policia Nacional que estaven desplegats i allotjats a Reus” ja que els considera “un cos de seguretat no català sinó del govern de l’Estat espanyol” i els acusa de dur a terme “actuacions violentes i desproporcionades a diferència dels Mossos d’Esquadra”. “Aquestes manifestacions són un clar exemple de xenofòbia i d’estigmatització vers la Policia Nacional, que no oblidem que sempre ha actuat per mandat judicial”, ha assegurat el portaveu.
Segons Sánchez, l’alcalde Pellicer “en cap moment ha intentat calmar la situació ni evitar els escarnis als que s’ha sotmès a aquests agents”, sinó que, “al contrari, encara els ha animat”.
D’altra banda, el portaveu de la formació taronja ha donat a conèixer que el seu Grup Municipal també ha denunciat la regidora de la CUP Mariona Quadrada per un altre possible delicte d’incitació a l’odi en “increpar i insultar” tres regidors de Cs al centre de Reus el passat 3 d’octubre. I ha explicat que “la senyora Quadrada va identificar davant d’una multitud independentista els regidors de Cs i va animar els separatistes a cridar i titllar d’‘assassins’ els regidors”.