El Grup Municipal proposa subvencionar les entitats del tercer sector per ajudar-les a pagar la taxa de recollida d’escombraries
Reus, dimecres 13 de setembre del 2017. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus proposarà al Ple d’aquest divendres que s’incrementi la presència de la Guàrdia Urbana a Sant Josep Obrer i Mas Pellicer, perquè es redueixin al màxim possible els actes de vandalisme i incivisme al barri, que en les darreres setmanes s’han incrementat notablement. Segons ha explicat el portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, “és inadmissible que s’estiguin produint actes delictius a diari”, com ara la crema de cotxes, la destrucció de mobiliari urbà i fins i tot algunes agressions físiques “sense que es duguin a terme detencions i sense que hi hagi conseqüències per als seus autors”.
El civisme i la reducció de la delinqüència són bàsics per poder garantir la convivència i la seguretat dels veïns, i en aquest barri s’està arribant a uns límits que no es poden tolerar”, ha assegurat el portaveu de la formació taronja. Sánchez ha retret a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i a l’equip de govern la “tebiesa i passivitat amb què actua la Guàrdia Urbana a Sant Josep Obrer i Mas Pellicer. “Per això, seguim reivindicant i exigint que es convoqui i es cobreixi d’una vegada per totes la plaça d’Inspector de la Guàrdia Urbana i l’aprovació d’un Pla Local de Seguretat, que contempli “accions concretes per lluitar contra la inseguretat que dia a dia pateixen els veïns d’aquest barri”, ha manifestat.
A més, el portaveu de Cs ha concretat que la moció sol·licita “una major coordinació amb els Mossos d’Esquadra”, així com “un major control per part de la Generalitat dels pisos de la seva propietat en aquest barri” perquè no siguin okupats de forma il·legal.
D’altra banda, Sánchez ha explicat que Cs també presentarà al Ple una moció per crear una línia de subvencions per a les entitats del tercer sector amb seu a Reus per “ajudar-les a pagar la taxa per la recollida d’escombraries. “Molts cops aquesta taxa és desproporcionada amb relació a la seva producció real de residus”, ha argumentat, i aquest ajut pot suposar “una garantia de supervivència per a aquestes entitats sense ànim de lucre que realitzen una tasca social tan necessària”.
Per últim, el portaveu de Cs ha detallat que la formació taronja realitzarà al Ple dues preguntes al voltant del referèndum il·legal previst per a l’1 d’octubre sobre els coordinadors de l’Ajuntament de Reus en aquesta consulta i sobre la possible cessió del cens electoral per part de l’alcalde de la ciutat.

El portavoz de C’s Reus, Juan Carlos Sánchez.