El Grup Municipal de Cs a Reus també presentarà al Ple d’aquest dijous una iniciativa per crear a la ciutat un nou concurs literari bilingüe
Reus, dilluns 3 de juliol del 2017. Ciutadans (Cs) Reus presentarà al Ple del pròxim dijous una iniciativa per demanar que s’actualitzi i s’aprovi el Mapa d’Instal·lacions Esportives del Municipi (MIEM), document que té la finalitat de planificar i programar una xarxa equilibrada d’equipaments esportius, adaptada a la configuració de la ciutat i a les necessitats dels veïns. El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que l’Ajuntament de Reus “ja va redactar un MIEM l’any 2007, tot i que no es va aprovar”, de manera que ara “cal una revisió d’aquest Mapa perquè les necessitats de la ciutat pel que fa a instal·lacions esportives són diferents a les de fa 10 anys”.
Un nou MIEM serà una guia que ens indicarà quins equipaments esportius han de ser renovats i quins s’han de construir, segons els barems marcats per la Generalitat”, ha afegit Sánchez, que ha manifestat que el MIEM “permetrà prioritzar i optimitzar les inversions en instal·lacions esportives”.
El portaveu municipal també ha donat a conèixer que Cs portarà al Ple una iniciativa que sol·licita que es creï un concurs literari al qual es puguin presentar obres en català i en castellà. Tal com ha explicat Sánchez, “actualment a Reus només hi ha el concurs de relats breus Antònia Abelló Filella, que és per a dones i per a textos exclusivament en català”. Per al portaveu de la formació taronja, una ciutat com Reus “ha de comptar amb un altre concurs literari que premiï el talent independentment del fet que l’autor sigui una dona o un home i que el text sigui en castellà o en català”.
D’altra banda, Cs també presentarà una proposta de resolució conjunta amb els grups de la CUP, PSC i PP per instar la Generalitat a que obri d’una vegada el centre de dia i la residència per a la gent gran d’Horts de Miró.
Finalment, el Grup Municipal de Cs formularà una pregunta sobre el pagament de les factures per despeses de manteniment del local que l’Ajuntament té al centre comercial La Fira.