La portaveu adjunta de C’s, Pepa Labrador, demana “una major implicació de la Generalitat” per solucionar la crisi econòmica de l’Hospital Sant Joan de Reus

Reus, 25 de juliol del 2016. La portaveu adjunta de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus, Pepa Labrador, ha explicat que la mesura proposada per l’equip de govern de transferir 4 milions d’euros de la societat municipal Gecohsa a l’Hospital “només serà un pedaç més i no solucionarà la crisi estructural del centre. Per això, el Grup Municipal de C’s s’ha abstingut en la votació de la Junta General de l’empresa municipal Hospital Sant Joan de Reus per remoure la causa de dissolució de la societat.

Segons Labrador, Ciutadans dubta que l’Hospital “mai hagi estat sostenible, fora dels maquillatges de comptabilitat que s’han fet”. Per això, la portaveu ha retret al govern local que “no s’hagi implicat abans en solucionar aquest problema”, sense oblidar que la causa inicial d’aquesta situació “ve de molt més lluny: de la construcció de l’Hospital en temps del tripartit local, un projecte excessiu, i de la mala gestió i la malversació, que ara estan sota secret de sumari”.

La portaveu adjunta ha assegurat que l’Hospital de Reus “té un greu problema de gestió, no només conjuntural” i ha manifestat que C’s creu que la solució “passa per una major implicació de la Generalitat, que hauria de passar a formar part de l’accionariat de l’Hospital”.

Finalment, Labrador ha explicat que C’s tampoc considera just que es destinin 4 milions d’euros de Gecohsa a l’Hospital de Reus, quan el principal centre gestionat per Gecohsa (l’Hospital de Móra d’Ebre) “ha patit darrerament nombroses retallades de personal i serveis, i mai s’hi ha fet un pla d’inversions per modernitzar el centre”.