● El portaveu, Juan Carlos Sánchez, explica que en el Ple també instaran la Generalitat a garantir el finançament mínim de les escoles bressol de Reus

Reus, 4 de maig del 2016. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus ha donat a conèixer que presentarà al Ple del pròxim divendres una moció per a la creació d’ajuts i exempcions fiscals per als casos de traspassos de negocis familiars, entre autònoms o PIMES. El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que l’objectiu d’aquesta moció és “facilitar els tràmits i rebaixar les despeses que un emprenedor ha d’assumir en un traspàs de negoci”, ja que d’aquesta manera l’Ajuntament “contribueix a la continuïtat dels negocis i, en conseqüència, al manteniment de llocs de treball”.

Sánchez ha assenyalat que el Grup Municipal de Ciutadans ja ha presentat diverses mocions per “fomentar la recuperació de l’economia de la ciutat i generar ocupació”, i en aquest sentit ha citat la proposta de creació d’ajuts a les empreses que contractessin reusencs a l’atur, aprovada el novembre passat. Amb tot, el portaveu ha lamentat que “a hores d’ara el govern local encara no hagi fet efectiva aquesta moció ni hagi reservat una partida pressupostària aquest 2016 per dotar econòmicament aquests ajuts”.

Ciutadans també presentarà al Ple de divendres una proposta de resolució per instar la Generalitat a garantir el finançament mínim de les escoles bressol de Reus. “En els darrers anys, la Generalitat ha anat rebaixant substancialment l’aportació que fa als municipis per al finançament de les escoles bressol, basada en uns mòduls per plaça i any”, ha explicat Sánchez. Per això, ha continuat, “volem que l’Ajuntament de Reus exigeixi a la Generalitat que, tal com ja es va aprovar al Parlament, garanteixi un finançament de les escoles bressol que cobreixi com a mínim un mòdul econòmic de 1.600 euros per plaça i any, i que es comprometi a augmentar-lo progressivament fins als 1.800 euros”.

La proposta també demana instar el govern local a que exigeixi a la Generalitat el pagament al consistori reusenc del deute pendent per al finançament de les escoles bressol.

D’altra banda, Sánchez ha concretat que en el Ple de divendres el Grup Municipal de Ciutadans també farà un prec per demanar al govern local que “descentralitzi les Festes Majors de Sant Pere i Misericòrdia, perquè també es facin activitats als barris de Reus”, així com una pregunta sobre les mesures previstes pel govern local per dinamitzar el comerç als barris i una altra pregunta sobre el polèmic cobrament del lloguer del Pavelló Olímpic Municipal als organitzadors de l’acte benèfic de Muay Thai impulsat pel presentador i animalista Frank Cuesta.