El portaveu, Juan Carlos Sánchez, destaca que el Grup Municipal de Ciutadans ha aconseguit “que es posi punt i final a aquesta injustícia

Reus, 18 de desembre del 2015. El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha donat a conèixer avui que des de març del 2014 el consistori reusenc porta repercutint mensualment als seus treballadors 6,41 euros de l’assegurança de responsabilitat civil dels mateixos treballadors, una assegurança que l’Ajuntament està obligat a tenir i pagar. “Vam rebre diverses queixes que ens van alertar d’aquesta situació. Hem demanat informació i hem comprovat que els treballadors estaven pagant injustament aquesta assegurança amb un descompte en la seva nòmina”, ha detallat Sánchez.

A partir d’aquí, ha continuat, el Grup Municipal de C’s ha aconseguit que “es posi punt i final a aquesta injustícia”. De fet, la Secretaria de l’Ajuntament ha confirmat a C’s que “es tractava d’una irregularitat” i l’àrea de Recursos Humans “ha assegurat que es procedirà a solucionar aquest tema”. “Però des de Ciutadans exigim al govern local que doni explicacions sobre aquesta il·legalitat. Volem saber qui va autoritzar aquesta repercussió de l’assegurança en les nòmines dels treballadors”, ha exigit Sánchez.

D’altra banda, el portaveu ha criticat el fet que l’equip de govern “s’hagi posat la medalla” d’haver rebaixat un 20% el lloguer dels pisos de protecció oficial de l’Ajuntament. “Han donat informació esbiaixada, ja que aquesta rebaixa es deu simplement al fet que han baixat a un euro el preu del lloguer de la plaça d’aparcament que els inquilins estan obligats a pagar, tinguin cotxe o no. El preu del lloguer pròpiament dit continua sent el mateix”, ha concretat Sánchez.

El portaveu ha afegit que, en l’últim consell d’administració de Redessa, els dos representants de C’s van demanar que s’apliqués una rebaixa del 20% al preu real del lloguer dels pisos protegits. “Cap altre grup municipal es va sumar a la nostra proposta i, per tant, no va poder tirar endavant. Ens sorprèn que siguem l’únic partit de Reus que vol rebaixar els lloguers socials als preus que serien justos”, ha conclòs.

Juan Carlos Sánchez, portavoz de C's en el Ayuntamiento de Reus.

Juan Carlos Sánchez, portavoz de C’s en el Ayuntamiento de Reus.