El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, exigeix a l’alcalde Pellicer que “prengui les decisions d’aquest àmbit consultant amb tots els Grups Municipals

Reus, 14 de setembre del 2015. El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Reus ha criticat avui el fet que l’equip de govern local hagi presentat als mitjans de comunicació el Pla Estratègic de Comerç i Turisme de la ciutat abans de debatre’l i de donar-lo a conèixer a la resta de Grups Municipals del consistori. El portaveu de C’s, Juan Carlos Sánchez, ha demanat al govern en minoria de CiU que “no vagi per lliure” quan es tracta de gestionar el comerç de la ciutat, “element representatiu i un dels principals motors econòmics de Reus”, i més encara quan el Grup de C’s va preguntar per l’aturat projecte de la Targeta Ciutat de la Unió de Botiguers de Reus en el darrer ple municipal i va mostrar la seva voluntat de treballar per impulsar aquest sector.

Segons Sánchez, per tal de “tractar el comerç com el tema de Ciutat que és”, cal que el govern “consulti i col·labori amb tots els Grups Municipals, abans de prendre decisions de forma unilateral”. “El darrer equip de govern que va actuar d’aquesta manera amb el comerç de Reus va ser el Tripartit que va enderrocar la Fira per fer-hi un centre comercial que va adjudicar a Metrovacesa, i d’aquí venen alguns dels grans problemes econòmics de la ciutat”, ha recordat.

El portaveu ha lamentat que els Grups Municipals hagin d’assabentar-se de l’existència d’un Pla Estratègic de Comerç pels mitjans de comunicació, quan a més és un dels temes que ha portat el Grup Municipal de C’s al Ple, i ha criticat durament l’actitud de l’alcalde Carles Pellicer, que demana suport públicament de forma reiterada i permanent a la resta de formacions polítiques per governar la ciutat però és incapaç de comptar amb C’s o amb altres Grups en temes tan sensibles, importants i cabdals com l’estratègia comercial dels propers anys.

No vull pensar que l’anunci fet per Pellicer respongui més a un tacticisme electoral de cara al 27S de buscar la foto amb el sector, que no pas a una inquietud i preocupació real de Ciutat”, ha dit Sánchez. Per al portaveu de C’s resulta sorprenent que en aquesta legislatura “encara no s’hagin convocat la Taula de Comerç ni el consell de l’agència Reus Promoció”, dos organismes en els quals l’equip de govern ha d’informar a la resta de Grups sobre les actuacions en matèria de comerç i on C’s espera participar de manera activa, productiva, positiva i amb ganes d’ajudar el sector comercial i turístic de Reus.

C’s no ha entrat a l’Ajuntament per ser convidats de pedra. Volem participar i construir. Seria positiu que el govern convoqués aquests organismes en breu, sobretot tenint en compte la proximitat de la data d’obertura del centre comercial de Metrovacesa, que tant preocupa als botiguers”, ha argumentat Sánchez, qui ha manifestat que “si tots anem a una, podem fer que el nou complex de Metrovacesa no sigui una amenaça, sinó una oportunitat, i que s’integri en la vida comercial de la ciutat”.

Per últim, el portaveu de C’s ha expressat el suport del Grup Municipal als comerciants i botiguers reusencs i ha assegurat que el partit “se sumarà a qualsevol iniciativa que beneficiï el comerç local”.